PowerMama® voor tijdens en na de zwangerschap

8 weken

PowerMama® Programma:

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

PowerMama Amstelveen biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama® trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Wat houdt het in? 

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Ook leren we je verantwoord bewegen in het dagelijks leven als moeder, bijvoorbeeld hoe je het beste kunt tillen en dragen en hoe je klachten kunt voorkomen.
We starten met uitleg over houding, ademhaling en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen.

We trainen 1 x per week online (deze lessen worden opgenomen dus je kunt ze ook later terugkijken) en 1 x per week buiten. Je krijgt een eigen weerstandsband die je mee naar huis mag nemen zodat er geen contact hoeft te zijn. Safety first.

Voor wie?

Het PowerMama® programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken.
Dit programma is ook heel waardevol voor vrouwen die al langer geleden bevallen zijn en het sporten nog niet hebben opgepakt of nog klachten hebben aan buik, rug, bekken of bekkenbodem.

Wanneer?
De cursus duurt 8 weken en start in november 2020 weer met nieuwe groepen.
Je kunt kiezen tussen:

  • Amstelveen: maandag 23-nov-2020 19.00 uur
  • Amsterdam: dinsdag 24-nov-2020 19.00 uur
  • Online iedere donderdag een online training, toegankelijk voor alle deelnemers van Amsterdam en Amstelveen. Deze trainingen worden opgenomen en gedeeld zodat je ze ook op een ander moment (of voor een tweede keer) kunt volgen.

Mis je een les of meerdere lessen? Ivm vakantie of een andere reden? Geen probleem, deze lessen kun je altijd inhalen in een andere groep, het tegoed blijft geldig.

Waar?

De trainingen worden gegeven in/bij:

  • De Poel, Amstelveen
  • RAI, Amsterdam

Kosten
Voor deze cursus betaal je € 145,- voor 16 lessen (8 x outdoor en 8 x online).
Als je alleen de online lessen wilt volgen € 75,- voor 8 lessen.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus doe je door een e-mail te sturen met je naam, e-mailadres en telefoonnummer en vermelding van de startdatum en locatie van het programma waar jij aan mee wilt doen.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus en de aanmeldingen gaan vaak erg hard dus wacht niet te lang met aanmelden, het zou zonde zijn als je net te laat bent.
Heb je vragen? Neem gerust contact op via info@powermama020.nl of 0624206862.